Al meer dan 25 jaar is ons bedrijf een vaste waarde in de jacht- en scheepsbouw. Samen met echtgenote Sip de Haas/Roukema is Johannes de Haas dit bedrijf gestart in de jaren ´80. Met niet meer dan een kleine werkplaats en de basis gereedschappen startte Hans met het maken van jacht- en scheepsbeslag en aanvankelijk vissersboten. De kennis nodig voor het bewerken van roestvaststaal had hij in de jaren daarvoor opgedaan in de Friese zuivelindustrie die ruim is voorzien van dit metaal. De watersport leerde roestvaststaal kennen als een zeer duurzaam en degelijk metaal dat er ook nog eens fraai uit kon zien: een mooie combinatie!

Naast de werkplaats bestierde Hans een palingvisserij en rokerij in de binnenwateren van Friesland. Halverwege de jaren ´90 liepen de vangsten zover terug dat er meer tijd in de werkplaats werd doorgebracht dan met vissen. De loods werd uitgebreid, er kwam personeel en zoon Bram rondde de middelbare technische school af en werd ook werkzaam binnen het bedrijf. De jachtbouw floreerde en familie De Haas besloot om het bedrijf op een andere locatie voort te zetten. Daar werd een productiehal in gebruik genomen van 600 vierkante meter waar de werkzaamheden verder konden worden uitgebreid. Ook bouwbedrijven, utiliteitsbouwers en overheidsdiensten ontdekten de veelzijdigheid van DE HAAS RVS, waardoor de produkten die geproduceerd werden met recht ‘divers’ kunnen worden genoemd.

Een uitgebreid machinepark

Het machinepark is sinds de beginperiode steeds verder uitgebreid, zodat aan de wensen van de klant tegemoet kan worden gekomen. Met de modernste productie mogelijkheden binnen handbereik in de regio kunnen wij elke opdracht tot een goed einde brengen.

Tegenwoordig heeft ons bedrijf een vaste groep medewerkers van 5 personen. DE HAAS streeft ernaar om jonge leerlingen op te leiden tot ervaren ambachtslieden. Door de ondersteuning van oudere medewerkers kan het gevoel van metaal bewerken worden overgebracht op de junioren zodat kennis en ervaring niet verloren gaan, maar juist groeien binnen de muren van ons bedrijf!